3 zile în Kotor, Muntenegru – ce să faci?

Ce să faci în Muntenegru?

1.Vizitează cetatea veche a KOTOR-ului – îți va lua vreo 2 ore. Nu îți indic să mănânci aici, că e scump, aglomerat și mediocru. Atenție la mâțe, ce sunt  multe și peste tot. Asta poate reprezenta o reală problemă de ești cu un cățel apucat, ca mine. Dacă ai chef de ceva gâfâială poți urca până la cetatea veche. Timp juma de oră, dar dai jos juma de kil. Minim. 

2.Ce să mai faci în Muntenegru, de ești în Kotor? Dă o fugă până în Perast. Satul așezat pe malul golfului e absolut spectaculos. Lasă mașina la intrare, că nu vei avea loc de parcare și oricum nu ai ce să faci cu ea în sat. Acolo, plimbă-te pe malul lacului, vizitează biserica din centru sau pierde vremea la cafenelele de pe malul apei.

3.În Kotor ia cina la Konoba Bonaca. Mergi spre apus. Mâncarea e grozavă, servirea la fel și priveliștea minunată. Îți recomand friptura de ton, risotto de crevete afumat și ceva spumă cremă de mango. O să muriți, credeți-mă. Aștept mulțumirile mai târziu.

4. Fă o plimbare pe panoramic road, ce te va conduce deasupra Golfului Kotor: priveliștea e absolut grozavă. 

5.Fă un hike în Parcul Național Lovcen. Detalii am pus aici. Până acolo faci cca 40 de minute cu mașina, hike-ul durează 3 ore și îți vei merita cina de la punctul 3.

6.Plimbă-te pe faleza din golf ce începe din Kotor și ajunge până în Perast. Vei admira vile vechi de piatră și  bărci lustruite numai bune de a-și lua zborul spre ape liniștite.

7.Du-te la plaja din Budva. Plaja e largă, apa azur și va fi o zi minunată de relaxare, mai ales dacă alegi să ajungi aici după o drumeție în Lovcen.

Una peste alta, Kotor-ul e grozav și merită cel puțin vreo 3 zile din viața asta. Enjoy!

AICI găsești toate articolele din Muntenegru.

Vrei să te țin la curent cu vacanțele și călătoriile mele?
Abonează-te la newsletter


Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile și cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Leave a Comment