Slovenia/ Parcul Național Triglav – Cât costă o vacanță?

BUGET VACANȚĂ SLOVENIA (TRIGLAV)

Mai jos aveți exemplul nostru de buget pentru o vacanță în Slovenia – Parcul Național Triglav. Cuprinde toate cheltuielile pentru două persoane, perioada 4 zile. Prețurile sunt în EUR și împărțite în patru categorii.

TOTAL 766 EUR

  1. TRANSPORT: 211 EUR (aici am inclus absolut tot ce a ținut de deplasări din momentul în care am ieșit din Alba Iulia)
  2. CAZĂRI: 232 EUR (4 nopți și 4 zile)
  3. FOOD AND DRINKS: 265 EUR (include atât mese luate în oraș, cât și alimente sau băuturi cumpărate din supermarket, piețe, etc)
  4. DIVERSE:  58 EUR

CAZĂRI

  • BALATON  nu am ce vă recomanda, dar a costat 43 eur/noapte
  • KRANJSKA GORA: COUNTRY HOUSE TRATA, 189 eur/3 nopți

SFATURI UTILE PENTRU CĂLĂTORIE

De știut:

  1. Încep cu partea financiară – prețurile sunt medii, undeva între Italia și Slovacia. În sensul în care este mai piperată cazarea. Mâncatul la restaurant și băutul în oraș sunt ok. Dacă vă aprovizionați de la supermarket, prețurile sunt și mai ok și vă puteți gospodări chiar bine.
  2. Traseele sunt numeroase și pe toate gusturile. De la Via Ferata de toate categoriile, la drumeții sau ture cu bicicleta, așa că planificați ce vă atrage.
  3. Sunt niște munți extrem de populari, drept urmare să vă așteptați la mulțimi de oameni căutând frumusețea la fel ca și voi de altfel. Dacă vreți să evitați acest aspect, fie așteptați până toamna, fie vă asumați, fie nu parcurgeți trasee foarte populare. În special în week-end.
  4. Căutați pe net modul de traversare al diverselor pasuri sau trecători. Au foarte multe restricții de circulație, în special vara.
  5. Pe toate traseele pe care am umblat am avut semnal așa ca sunteți safe din acest punct de vedere.
  6. Am utilizat aplicația Locus Map și Slovenia Trails, însă vă descurcați și cu o hartă normală, mai ales că e foarte bine marcată zona.
  7. Dacă luați în calcul cazarea la refugii aveți nevoie de rezervare prealabilă dar merită, pentru că sunt veritabile hoteluri în miniatură, unele mai fermecătoare ca altele.
  8. Pe majoritatea traseelor, la maxim două-trei ore distanță găsești câte un refugiu așa că nu veți suferi de foame ori sete.

Acest articol face parte din seria Slovenia. Dacă vrei sa citești toate capitolele, le poți găsi AICI.

Leave a Comment