Cât costă o vacanță în Vietnam?

BUGET VACANȚĂ VIETNAM

Mai jos aveți exemplul nostru de buget pentru o vacanță în VIETNAM. Cuprinde toate cheltuielile pentru două persoane, perioada 20 zile. Prețurile sunt în EUR și împărțite în patru categorii.

BUGET: 3971 EUR

 • TRANSPORT :
  • BILETE AVION INTERNE = 322 EUR
  • BILETE AVION INTERNAȚIONAL = 1726 EUR
  • ÎNCHIRIERE SCUTER, BICICLETE = 11 EUR
  • TAXI = 110 EUR
 • CAZARE = 954 EUR
 • RESTAURANT + SUPERMARKET = 473 EUR
 • ALTELE = 374 EUR aici am inclus tururi plătite, parcări, bilete atracții turistice, cadouri, etc

Vrei să te țin la curent cu vacanțele și călătoriile mele?
Abonează-te la newsletter


Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile și cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

SFATURI UTILE PENTRU CĂLĂTORIE

 1. VREMEA: Vietnamul are vreo patru microclimate. Unul e zona de Nord, altul în Sud, iar zona centrală e împărțită în două – continental și cea estică. Nu sunt coordonate, așa că poți avea surpriza de vei călători de la Sud la Nord și invers să te plouă rău într-una și să mori de cald în alta. Noi în noiembrie am nimerit în plin sezon ploios pe zona centrală, însă în sezon uscat în Nord și Sud. Ține minte că zona centrală, din jurul HUE și HOI AN este zona cu cea mai mare cantitate de precipitații din Vietnam. Cu alte cuvinte, când plouă nu se joacă. În Nord temperaturile scad până pe la 10 grade.
 2. PLAJE: Vietnamul are plaje berechet. Însă zona recunoscută este cea de Sud și Centru, de la NHA TRANG până în DA NANG și HUE. Nordul este recunoscut pentru hiking, peșteri și golfuri.
 3. TRANSPORTUL: închiriatul mașinii nu e deloc ieftin și nici recomandat pentru că stau rău de tot cu autostrăzile, distanțele sunt foarte mari și e extrem de aglomerat. Te poți deplasa cu avionul, pentru că au vreo 20 de aeroporturi, iar biletele de avion interne costă în jur de 30 de EUR. Mai ai varianta trenurilor de noapte care sunt destul de scumpe (70 EUR/persoană) și circulă doar în anumite perioade sau a autobuzelor. În orașe circulă cu GRAB care e foarte ieftin, iar la țară îți poți închiria scuter pentru 30 de lei/zi.
 4. RESTAURANTE: Vietnamul este un curcubeu de arome, așa că îți recomand să cauți restaurante locale, unde vei plăti în jur de 100 RON o masă și va merita de trei ori mai mult decât orice altceva european. În orașele mari, încearcă un tur culinar (am detaliat în postul cu SAIGON). 
 5. CAZĂRI: noi am ales toate cazările prin BOOKING, pentru că am putut plăti cu cardul.
 6. PLĂȚI: se poate plăti cu cardul, însă în puține locuri. Noi am schimbat prin REVOLU și am retras dongi de la ATM-urile AGRI BANK ce au cel mai mic comision. Cursul de schimb este 1 RON = aproximativ 5000 VND.
 7. INTERNET: în prima zi ne-am cumpărat 2 cartele cu internet de la VIETEL ce ne-au ajuns 3 săptămâni. Au costat 115 RON.
 8. VIZA: aplici online, costă 245 RON pentru 2 persoane și ți-o trimite online în termen de vreo 2 zile. Trebuie să o ai printată la intrarea în țară.

Acest articol face parte din seria Vietnam. Dacă vrei să citești toate capitolele, le poți găsi AICI.

Leave a Comment