Vietnam – Ce să faci în Hoi An

Acum poate e momentul să vă explic care ar fi fost planul pentru HOI AN. Păi ce să faci în Hoi An (Vietnam) decât să dedici o zi templelor de la My Son, o zi orașului în sine, o zi satelor de pe lângă, o zi unui hike la Marble Mountain și apoi să o lălăi la plajă până ni s-ar fi urât de atâta bine și s-ar fi terminat My TAI-ul. Well, de data asta realitatea a fost foaaaarteeee departe de plan. Și asta datorită mie și doar mie, cea împuternicită cu partea de studiere a vremii…capitol unde am sfeclit-o atât de rău, că va trebui să mai curgă ceva apă pe Mekong, să îmi treacă rușinea. Motive sunt, însă adevărul este că nu am studiat suficient de atent și am nimerit în Hoi An fix în mijlocul sezonului ploios. Pe lângă asta, a fost și un an atipic cu o cantitate de apă mult mai mare ca de obicei. Păi dragii mei, dacă doriți vreodată să vedeți cum arată o ploaie, haideți până în Vietnam. Asta ca să nu vă mai plângeți vreodată că “vaaaaai, dar ce vreemeeeee”. Mna și pe lângă că ne-a plouat în fiecare zi, au venit și inundațiile de era cât pe ce să nu mai ieșim din hotel. Drept urmare din planul de mai sus, am bifat My Son-ul, pe ploaie desigur, orașul și am dat într-o zi o fugă și până la plajă, măcar să văd cum arată. Însă treaba aia cu My TAI-ul nu avea cum să se arate, așa că am reconfigurat total vacanța și am plecat cu patru zile mai devreme înspre Nord.

Na și acum să vă spun, din experiența mea, ce să faci în Hoi An (Vietnam)

1.Să te pierzi pe străduțele din orașul vechi – nu-ți lua nici o direcție, pur și simplu rătăcește până te saturi de case galbene și lampioane colorate.

2. Fă turul cafenelelor – Vietnamul este renumit pentru cafea și nimic nu are mai mult farmec decât să savurezi o cafea într-o zi ploioasă, când totul este mai liniștit și florile sunt mai roz. Îți recomand Mia Café

3. Du-te la piața de fructe – vei afla atât de multe culori și atât de multe parfumuri, încât chiar nu vei ști ce să cumperi.

4. Încearcă bucătăria vietnameză – nu îți recomand restaurantele de pe pietonală pentru că mâncarea e mediocră și scumpă. Du-te în schimb la Café Tuan. O să îmi mulțumești mai târziu.

5. Fă-ți o rochie sau un costum – Hoi An este renumit pentru industria textilă, pielărie și măiestria manufacturierilor de aici. Dacă stai mai mult timp, pentru maxim 100 de eur vei avea o rochie custom made sau o geantă ce va bate orice Louis Vuitton.

6. Închiriază biciclete și plimbă-te pe malul râului – asta dacă nu nimerești ca mine după potop, caz în care s-ar putea să te înnămolești.

7.  Închiriază un scuter pentru 100.000 VND /zi (20 RON) și du-te până la plaje – îți recomand Cua Dai.

8. Vizitează My Son – complexul de temple cuprins în patrimoniul UNESCO se află cam la o oră distanță cu mașina. Dacă plouă dotează-te cu o umbrelă și ești numai bine. Poți să îți iei tur cu ghid, care te va costa în jur de 30 de eur /persoană. Noi am ales să mergem cu o mașină cu șofer, fără ghid. Am plătit amândoi 700.000 VND (aprox 130 de lei). Despre My Son am scris mai multe AICI.

Desigur dacă nu ar fi plouat aș mai fi avut următoarele pe listă:

  • Un tur de snorkelling pe Cham Island
  • Un hike la Marble Moutain
  • O tură cu bicicleta până în satul Tra Quea

Apropo…să nu mergeți în octombrie…sau noiembrie…din ianuarie încolo eventual ?

Dacă ți-a plăcut capitolul din Hoi An (Vietnam) și vrei sa citești toate capitolele, din această serie, le poți găsi AICI.

Leave a Comment