Rezumat circuit pe cont propriu Maroc

În cele ce urmează voi face un rezumat al locurilor în care am poposit de-a lungul celor zece zile de circuit în Maroc. Poate ți se potrivește acest tip de circuit în Maroc, poate nu. Poate vei dori să mergi și în Casablanca, noi i-am dat cu flit că auzisem că e mare, aglomerată și nu mai e ce a fost. Poate vei dori să dormi în deșert, noi și aici am decis cu nu, căci ni s-a părut prea departe și mult prea comercial. Am încercat pe cât posibil să ne ferim de locurile foarte titrate. Desigur că nu ai cum 100%, căci Marocul e atât de mare și frumos încât absolut toată țara e o poveste din 1001 de nopți.

Așa că, mai jos, ai ce am reușit noi să încropim

AGADIR 

Agadir ne-a încântat cu plaje largi, oameni primitori ce ne-au primit la masa lor, deși era prima zi de Ramadan. Ce puteți face? Păi puteți să vă plimbați pe faleza ce la ora serii se va umple de localnici sau să beți un suc de portocale la unul dintre restaurantele înșirate pe malul mării admirând apusul portocaliu.

La plecare, să știți că drumul din AGADIR spre AIT BEN HADDOUD este absolut spectaculos. Încet, încet pajiștile verzi și livezile de portocali vor fi înlocuite cu teren arid, ce la rândul lui va lăsa loc munților roșii și gri și galbeni.

AIT BEN HADDOUD

De vreți să vă simțiți în 1001 de nopți acesta e locul. Ce să faceți?

 • De vizitat satul – o să vă răpească vreo 2 ore și daca tot sunteți în zonă, la 20 de km este și OUARZAZATE ce a servit platou de filmare pentru filme precum Lawrence of Arabia, Gladiatorul, Kingdom of Heaven,  etc. Noi nu ne-am mai dus pentru că arăta la fel, iar în plus drumul prin canionul Ounila este plin de kasbah-uri identice.
 • Ca să ajungi în MARRAKECH, îți recomand să nu te întorci, ci să continui pe șoseaua din AIT BEN HADDOUD spre TELUET. Vei vedea valea râului Ounila, vei traversa munții ATLAS prin pasul Tizi N’Tichka și te vei lăuda că ai parcurs unul dintre cele mai mișto drumuri panoramice din lume.

MARRAKECH

Despre Marrakech ar fi multe de spus…și mai multe de trăit

 • O zi petrecuta în medină – am detaliat AICI ce poți face în MARRAKECH
 • A doua zi petrecută în ATLAS – satul IMLIL și ARMOUD + un hike înspre vârful TOUBKAL – detalii AICI

RABAT

În drum spre FES am oprit pentru două ore în RABAT, oprire ce a fost una dintre cele mai frumoase surprize al vacanței. Este un oraș modern, recunoscut fiind ca cel mai curat din Africa. Eu vă spun sincer că e cel mai curat oraș pe care personal l-am vizitat. De văzut Kasbah of the Udayas și turnul Hassan.

FES

Fes este un oraș vibrant, colorat, turistic, dar fără să o simți, aglomerat, dar fără să te copleșească. Ce să faci?

 • Prima zi am petrecut-o în medina din FES, ce este cea mai mare și mai veche medină din lume. Am detaliat AICI.
 • A doua zi am făcut o excursie la MEKNES, însă nouă nu ne-a plăcut deloc. Majoritatea siturilor sunt în construcție și deja mă plictisisem de medine, așa că nu ne-a impresionat cu absolut nimic.

CHEFCHOAUNE

Orașului albastru cu iz puternic de Instagram i-am alocat 4 ore, în drumul nostru din FES spre TANGIER. Orașul este absolut impresionant cu zidurile colorate în albastru amețitor, culcușit la poalele munților Rif. Aici nu ai altceva de făcut decât să te pierzi pe străzile ce duc niciunde și să savurezi aerul de vacanță ce înconjoară medina.

TANGIER

Tangier e un mix de EUROPA și AFRICA și la fel ca RABAT o foarte frumoasă surpriză. Plimbă-te pe faleza mărginită de gazon verde ca în filmele americane, admirând Mediterana spumoasă și învolburată.

Dacă ți-a plăcut acest post despre circuitul de zece zile organizat pe cont propriu în Maroc poți găsi mai multe detalii AICI.

Mai jos ai harta cu traseul efectiv.

Vrei să te țin la curent cu vacanțele și călătoriile mele?
Abonează-te la newsletter


Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile și cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

4 thoughts on “Rezumat circuit pe cont propriu Maroc”

 1. Un circuit in Maroc poate fi incarcat de amintiri si impresii de neuitat! Felicitari pentru documentarea detaliata a locurilor si a cunostintelor si tu despre Maroc! Lectura acestui articol te face sa iti doresti sa vezi aceste locuri insuti si sa cunosti aceste meleaguri minunate! Vive Maroc!

  Reply
  • Salut! de la HERTZ, insa in Maroc nu ii recomand, datorita faptului ca e o alta compania francizoare. Numai probleme am avut – prima data ne-au dat o masina fara aer conditionat, apoi a doua nu era curatata. Si tot asa…Am facut plangere celor de la HERTZ si s-au spalat pe maini.

   Reply

Leave a Comment