Italia / Dolomiti – Cât costă un concediu?

BUGET VACANȚĂ DOLOMITI

Mai jos aveți exemplul nostru de buget pentru o vacanță în Dolomiti (Italia). Cuprinde toate cheltuielile pentru două persoane, care s-au întâlnit într-o zi de vară în iulie 2018 în Milano, au plecat în călătorie și s-au întors unul în Alba Iulia, altul în Annecy după 9 zile înapoi. Prețurile sunt în EUR și împărțite în patru categorii.

TOTAL 2169 EUR

 1. TRANSPORT: 509 EUR (aici am inclus absolut tot ce a ținut de deplasări din momentul în care am ieșit din Alba Iulia)
 2. CAZĂRI: 1038 EUR
 3. FOOD AND DRINKS: 491 EUR (include atât mese luate în oraș, cât și alimente sau băuturi cumpărate din supermarket, piețe, etc)
 4. DIVERSE: 136 EUR

Detalii  găsiți aici: BUGET

CAZĂRI

SFATURI UTILE PENTRU CĂLĂTORIE

De știut:

 1. Încep cu partea financiară și vreau să subliniez că e scump, dar nu atât de scump ca în Elveția. În sensul în care este destul de piperată cazarea. Mâncatul la restaurant și băutul în oraș sunt ok. Dacă vă aprovizionați de la supermarket, prețurile sunt și mai ok și vă puteți gospodări chiar bine.
 2. Traseele sunt numeroase și pe toate gusturile. De la Via Ferata de toate categoriile, la drumeții sau ture cu bicicleta, așa că planificați ce vă atrage.
 3. Sunt niște munți extrem de populari, drept urmare să vă așteptați la mulțimi de oameni căutând frumusețea la fel ca și voi de altfel. Dacă vreți să evitați acest aspect, fie așteptați până toamna, fie vă asumați, fie nu parcurgeți trasee foarte populare. În special în week-end.
 4. Căutați pe net modul de traversare al diverselor pasuri sau trecători. Au foarte multe restricții de circulație, în special vara, încercând să protejeze această arie cuprinsă în patrimoniul UNESCO.
 5. Pe toate traseele pe care am umblat am avut semnal așa ca sunteți safe din acest punct de vedere.
 6. Am utilizat aplicația Trekking, căreia îi dau un 10 cu steluță, însă vă descurcați și cu o hartă normală, mai ales că e foarte bine marcată zona.
 7. Dacă luați în calcul cazarea la refugii aveți nevoie de rezervare prealabilă dar merită, pentru că sunt veritabile hoteluri în miniatură, unele mai fermecătoare ca altele.
 8. Pe majoritatea traseelor, la maxim două-trei ore distanță găsești câte un refugiu așa că nu veți suferi de foame ori sete.
 9. Autobuzul între localități, cel puțin cele traversate de noi, este gratuit, din motivul expus mai sus cu poluarea.

Acest articol face parte din seria Dolomiti. Dacă vrei sa citești toate capitolele, le poți găsi AICI.

Leave a Comment