Tenerife (Spania) – Cât costă o vacanță?

BUGET VACANȚĂ TENERIFE (SPANIA)

Mai jos aveți exemplul nostru de buget pentru o vacanță în Spania – Tenerife. Cuprinde toate cheltuielile pentru două persoane, perioada 7 zile. Prețurile sunt în EUR și împărțite în trei categorii.

BUGET: 2053 EUR

 • TRANSPORT :
  • BILETE AVION = 422 EUR
  • ÎNCHIRIERE MAȘINĂ = 200 EUR
  • BENZINĂ = 99 EUR
  • PARCĂRI = 29 EUR
 • CAZARE = 730 EUR
 • RESTAURANT + SUPERMARKET = 573 EUR

Vrei să te țin la curent cu vacanțele și călătoriile mele?
Abonează-te la newsletter


Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile și cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

SFATURI UTILE PENTRU CĂLĂTORIE

Ce ar trebui să știi dar nu iți spune nimeni

 1. VREMEA: datorită faptului că Tenerife e o insulă mică, mică, divizată pe mijloc de un munte tare mare, pe numele lui Teide, iar vântul bate de pe ocean din Nord, când ajunge la Teide, condensează si plouă. Cu alte cuvinte partea de Nord a insulei e mai răcoroasă, plouă mai mult, dar este și mai verde. Zona de sud are aproape mereu vreme bună și soare, dar e mai aridă.
 2. AGLOMERAȚIE: datorită celor expuse mai sus, în zona de sud sunt hoteluri mari, hoteluri mici, blocuri diferite, și o îngrămădeală ca la balamuc. Dacă vă place să fiți în centrul acțiunii, that’s the spot. Orașele din partea de Nord au mai multe zone de case, cartiere rezidențiale, etc.
 3. PLAJE: plajele din sud, sunt cele mai populare, întinse și cu nisip. Cele din Nord au un peisaj mai dramatic, sunt mai sălbatice, cu stânci, mai pietroase sau cu nisip vulcanic.
 4. PARCAREA / TRANSPORTUL: închiriatul mașinii nu e deloc ieftin de când cu pandemia. Noi am ajuns la prietenul unui prieten și am închiriat la juma de preț. Pentru o săptămână pe net costa 400 eur iar noi am plătit 200. Benzina e în jur de 1, 15 EUR/l.  Anyhow, prin orășele străzile sunt drepte și înclinate de te ia cu amețeală, parcările mai puține. Unde vezi semn galben, nu parcați că vă fulgeră, unde sunt dungi albe e ok. Stau destul de bine cu transportul în comun, dar mai rău cu punctualitatea.
 5. RESTAURANTE: pe insulă sunt destul de multi expați, gen briți și nemți, care sunt obișnuiți la restaurante. Dacă dați de vreunul mai popular, restaurant, nu expat, ar fi bine să vă faceți rezervare. Sunt deschise în general de la 13 la 15 si de la 19 pana la 23. În orașe există GLOVO, dar durează până se prezintă. O masă, cu două feluri de mâncare și vin costă în jur de 50 eur.
 1. OBIECTIVE DE VIZITAT:
  1. TEIDE: dacă vreți să urcați pe Vulcanul Teide până pe vârf aveți nevoie de permis sau de ghid. Permisul este gratuit, vă puteți face rezervarea aici, însă trebuie din timp (2, 3 luni înainte). Dacă mergeți cu ghid nu aveți nevoie de permis. Un ghid costă în jur de 60 EUR/persoană și include și telecabina dus, întors. Mai există varianta fără permis și fără ghid, însă presupune să treceți de capătul cabinei înainte de ora 9 dimineața.
  2. MASCA TRAIL : la fel ca pe TEIDE aveți nevoie de permis, îl puteți obține aici, tot cu câteva luni înainte. La Masca nu merge varianta cu ghid.
  3. WHALE WATCHING: cele mai multe șanse le veți avea în aria protejată Los Gigantes. Însă trebuie să fiți atenți că doar câteva companii au voie aici. Un tur costă în jur de 50 de eur/persoană și trebuie rezervat înainte. 
 2. PLĂȚI: se poate plăti cu cardul peste tot, în fiecare oraș este ATM sau schimb valutar.

Acest articol face parte din seria Tenerife (Spania). Dacă vrei să citești toate capitolele, le poți găsi AICI.

2 thoughts on “Tenerife (Spania) – Cât costă o vacanță?”

 1. Buna dimineata,

  Imi plac f mult articolele tale, m-am obisnuit sa ma relaxez dimineata cu ele, savurand o cafea.
  Esti un om talentat, continua sa ne povestesti si noua din experientele tale.
  Din aceste articole am reusit sa imi dau seama ca, omul Mihaela, este un om aventurier, ii plac experientele noi si nu este un om egoist (impartaseste cu noi frumoasele experiente). -:)

  Iti doresc sa ai parte de cat mai multe experiente minunate!

  Reply
  • Buna sa fie 🙂 Ma bucur tare mult ca te insotesc dimineata la cafea. Ma voi stradui sa fie cat mai des 😉

   Reply

Leave a Comment