Thailanda – Buget de vacanță și ce trebuie să știi

BUGET CĂLĂTORIE

Aveți mai jos varianta de buget pentru vacanța din Thailanda, ce cuprinde toate cheltuielile pentru două persoane, plecate în călătorie într-o zi de toamnă, 2016, din Alba Iulia, spre Sibiu și repatriate după două săptămâni. Prețurile sunt in EUR și împărțite în patru categorii.

TOTAL  EUR: 3059 EUR.

 1. TRANSPORT – 1334 EUR (aici am inclus absolut tot ce a ținut de deplasări din momentul în care am ieșit din Alba Iulia)
 2. CAZĂRI – 818 EUR pentru 11 nopți
 3. FOOD AND DRINKS – 445 EUR (include atât mese luate în oraș, cât și alimente sau băuturi cumpărate din supermarket, piețe, etc)
 4. DIVERSE – 462 EUR (aici am inclus și excursii, ghiduri, etc)

Detalii  găsiți aici: BUGET

CAZĂRI

 1. BANGKOK: NANDHA HOTEL
 2. PHUKET: HYATT REGENCY PHUKET RESORT
 3. KOH LIPE:

     4. BANGKOK: SIAM SIAM

De știut

 • Hotelurile sunt pentru toate buzunarele. La 70 EUR găsești multe la 4 stele și câteva de 5. Țara e foarte pregătită pentru toate tipurile de clienți drept urmare de la 5 stele la hosteluri veți găsi întreagă gamă de cazări.
 • Nu alegeți să stați chiar în zonele centrale. Traficul e nasol, nu au protecție fonică la clădiri și nu vă veți putea odihni. Alegeți o străduță mai retrasă, nu foarte departe de zona centrală.
 • Vă recomand să mergeți prin Booking sau alt intermediar de acest fel, datorită siguranței plăților. Se poate plăti cu cardul în majoritatea locațiilor.

GHIZI

GHIZI PE CARE I-AM FOLOSIT ÎN CĂLĂTORIE ȘI PE CARE ÎI RECOMAND:

În Bangkok: am mers cu TIK care ne-a costat 200 RON/zi pentru patru persoane, care să ne ducă/aducă până și la punctele de interes. Cei interesați îmi dați mesaj.

Pentru Phi Phi : nu am nici o recomandare că aici am cam sfeclit-o noi

Pentru Similan: LIKE ANDAMAN

SFATURI UTILE PENTRU CĂLĂTORIE

CÂND să mergeți:

 1. Thailanda are foarte multe microclimate, dat fiind faptul că este destul de mare. În principiu sunt două sezoane, care alternează, respectiv ploios și uscat. Interesați-vă exact unde mergeți și apoi cum e vremea. Pe mine m-a ajutat foarte mult acest articol. În zona Bangkok sezonul ploios se termină în noiembrie. Noi am fost la sfârșitul sezonului și a fost ok. Daaaaar desigur că asta nu este o garanție. Ce trebuie să știți este însă că atunci când plouă, plouă frate nu se joacă.
 2. În sezonul uscat aveți avantajul că nu plouă, însă atunci e vârf de sezon și prețurile sunt mai mari. În plus e mult mai cald. În sezonul umed, plouă în fiecare zi, însă de obicei după amiază și noaptea. Nu e multă lume și prețurile sunt mai mici.
 3. Recomandarea mea este să mergeți imediat după terminarea sezonului ploios. Țara e mult mai verde și mai frumoasă, plus că încă nu e vârf de sezon.
 4. Să nu aveți care cumva senzația că hotelul în care veți ajunge arată că în pozele cu insulele pe care le vedeți pe net. Pozele de pe net în general sunt de pe insule retrase, unde nu sunt hoteluri, sau sunt plaje private ale hotelurilor exclusiviste unde îți vinzi un rinichi să stai 10 zile …           

Transport:

 1. Țara e destul de bine dezvoltată la nivel de infrastructură. Veți putea alege avioane, autobuze, trenuri. Totul e ieftin și variază în funcție de confort. Dacă vă veți deplasa între continent și insule vă recomand să alegeți o companie care să vă ofere tot transportul – adică avion + transfer auto la debarcader + transport pe apă până în insulă. Dacă nu, va fi mai dificil în fiecare punct să găsiți mijlocul de transport. În plus ieșiți și mai scump. Noi am circulat cu AIR ASIA și NOK AIR.
 2. Circulați în Bangkok cu metrou sau Sky Train. E bine pus la punct, ieftin și sigur. Atenție la tuk-tuk care sunt pentru turiști, sunt scumpe și merită doar ca experiență. Întrebați cât costă, înainte să vă urcați. Puteți încerca UBER care e tare ieftin și bine pus la punct.

Curs de schimb și cum vă descurcați cu banii:

 1. 1 EUR =  35 BAHT sau 1 RON = 7 BAHT. Noi am plecat cu EUR din România, nu știu dacă poți schimba direct din RON în BAHT.
 2. Cursul de schimb în aeroport nu e ok. Noi am schimbat doar o sumă mică cât să ne ajungă să ne plătim diverse taxe. A doua zi am mers la casa de schimb valutar LION unde este cel mai bun curs.
 3. Majoritatea hotelurilor vă cer o garanție, pe care fie o blochează pe card, fie le-o dați cash. A noastră a variat între 500 și 1000 BAHT

Altele:

 1. În zonele aglomerate, vor încerca să tragă toți de voi. Nu le răspundeți în engleză și ignorați-i.
 2. Când ajungeți luați-vă o cartelă de la TRUE doar cu date, ca să aveți net. NU din aeroport unde este extrem de scumpă.
 3. Viza de turist este pe 14 zile, vi se acordă în aeroport și nu va permite intrări și ieșiri din țară. Dacă vă planificați o călătorie în care să combinați țara cu Vietnam, Cambodgia, etc va trebui să solicitați o viză cu intrări multiple pe care o obțineți de la București. Același lucru dacă doriți să depășiți perioada de 14 zile. Dacă cumva depășiți perioada cu o zi două, o să vă certe la emigrări și plătiți o amendă de 2000 BAHT.
 4. Să fiți respectuoși față de rege și tot ce ține de monarhie.
 5. Dacă ați scăpat o bancnotă din mâna, să nu puneți piciorul pe ea – este cu chipul regelui și este considerată o ofensă adusă regalității.
 6. Țara este destul de sigură și datorită venitului important pe care îl are din turism, sunt foarte atenți cu turiștii.
 7. Pe site-uri se recomandă vaccin, noi am decis că nu este cazul. Voi, decideți singuri.
 8. Dacă veți merge în plin sezon, în locuri extrem de turistice să fiți pregătiți pentru cohorte de oameni. Nu este un secret că e o țară extrem de frumoasă.

Acest articol face parte din seria Thailanda. Dacă vrei sa citești toate capitolele, le poți găsi AICI.

6 thoughts on “Thailanda – Buget de vacanță și ce trebuie să știi”

 1. Felicitari maxime ptr descriere, esti top 3 bloggeri in tot ce am citit! As vrea si eu datele de contact ale lui Tik! Merci!

  Reply
 2. Mulțumim pentru sfaturi!
  Ma poți ajuta și pe mine cu datele de contact a lui Tik?
  Mulțumesc si un 2024 plin de călătorii!

  Reply

Leave a Comment