Maroc – Ce să faci în Marrakesh – top atracții

Cel mai colorat oraș

1.Să te pierzi prin Medina. Sau nu – noi am decis să ne pierdem organizat. Mai exact, ne-am arvunit un tur cu Hussein, un marocan înalt, cu zâmbet larg și accent britanic. Și pas rapid, care ne-a fugărit timp de trei ore prin Marrakesh, de aveam senzația că sunt hunii pe urmele noastre. Mă tot uitam în spatele meu, că începusem turul cu vreo 15 oameni și eram curioasă câți ajungem la finish. Eu am ținut aproape de el, că mi-era teamă să-l pierd și să rămân blocată în medină pentru totdeauna, ca în jocurile video. Acum, nici ritmul acesta draconic n-a fost rău, că la câte dulciuri am mâncat, abia nu mă întorc cu bagaj în plus. e unul din punctele mișto din top atracții Marrakesh, turul acesta, nu de alta, dar afli o grămadă de chestii. Ca de exemplu faptul că medinele au fost construite ca un labirint pentru a se putea apăra mai simplu. Și zidurile sunt atât de înalte, ca să-i apere de soare și să păstreze temperatura constantă. And so on.

2. Să vizitezi Bahia Palace – nu o să te introduc acum în chestii istorice, doar să știi că palatul e tare mișto, intrarea costă 7 euro, iar într-o zi călduroasă poate fi o pauză binevenită de la agitația din Marrakesh.

3.Să vizitezi cartierul evreiesc – recunosc că sunt ciudoasă pe evrei. Orice oraș, indiferent cât de vechi este, are un cartier evreiesc. În plus de asta, în general, e mai mișto, mai curat și mai deosebit decât restul orașului. Cartierul evreiesc din Medina din Marrakesh nu sare deloc din tipar și e destul de sus în top atracții Marrakesh pentru mine.

4.Să faci cumpărături – aici poți petrece zile întregi, doar răbdare și bani să ai. Medina e construită efectiv pe segmente, ca de exemplu există segmentul de pielărie, cel de corpuri de iluminat, cel de textile, de dulciuri, and so on. Majoritatea lucrurilor sunt chestii făcute manual în atelierele lor, care sunt fix în spatele tarabelor. E total diferit de piețele din Asia inundate de mărfuri contrafăcute. La nivel de târguială începe tot timpul de la jumătatea prețului cerut, chiar dacă ți se pare ok prima strigare.

5.Să mănânci dulciuri până îți crește glicemia și dai în pragul diabetului – deși asta nu e o recomandare foarte sănătoasă, nu ai cum să treci prin Marrakesh fără acest festin culinar. La fiecare colț de stradă te vor aștepta îmbietoare diverse patiserii inundate în zahăr, nuci și tot felul de siropuri, care mai de care mai aducătoare de plăceri.

6.Să faci un hike în munții Atlas – Atlas-ul e doar la o oră distanță cu mașina și de departe a fost cea mai mișto zi din vacanța mea în Maroc. Drept urmare, am dedicat un post întreg, pe care îl găsești AICI.

7.Să te pierzi în mulțimea adunată în piața Jemaa el-Fnaa– de la artiste de henna până la îmblânzitori de șerpi și maimuțe, tot ce vrei. E o adunătură colorată, galagioasă și curioasă ce cumpără orice și vinde orice. Eu recunosc că de ăștia cu șerpii nu m-am prea apropiat, că mi-e teamă și mă tot gândeam că dacă fug ce fras faci? Că se mișcă repede și nu-i vezi. Așa că i-am admirat de la distanță. Maaaaare distanță. Suficientă în caz de ceva evadare.

8.Să bei un ceai de mentă la oricare din colțurile străzii – crede-mă că nu știi ce înseamnă un ceai de mentă până nu-l bei pe primul în Maroc. Te-aș sfătui să-l ceri neindulcit și să ți-l ajustezi singur. Nu de alta, dar o să-ți pună o tonă de zahăr în el și vei pierde din aromă.

9.Să cumperi fructe de la vânzătorii stradali – vei întâlni mirosuri și arome neîntâlnite până acum. Iar fructele vor avea un gust pe care nu l-ai gustat până acum.

În rest, doar bucură-te de ce îți va oferi acest oraș.

Dacă ți-a plăcut acest top personal de atracții în Marrakesh să știi că face parte din vacanța în Maroc. Dacă te încântă poți găsi mai multe detalii AICI .

Vrei să te țin la curent cu vacanțele și călătoriile mele?
Abonează-te la newsletter


Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile și cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Leave a Comment