Dacă a scrie despre experiențele mele mi-a venit mănușă, postul acesta despre mine l-am început de cel puțin șase ori, fără să fiu în stare să exprim măcar o frază inteligibilă… Se pare că e tare greu să te povestești, să fii și sinceră, și autentică, să lași deoparte inhibiții, frica de a fi judecată, să nu dezvălui prea mult dar nici prea puțin, să nu fii nici plictisitoare, dar nici să nu mai termini cu lauda… Drept urmare, mi-am făcut curaj cu un pahar de Chianti Clasico, o muzică bună și ia citiți ce a ieșit:
Eu sunt Mihaela Fetița. Miha pentru cei apropiați, doamna Fetița pentru cei mai puțin apropiați. Și chiar pot fi și Miha și doamna…Unii mă plac, alții nu. Dar chiar pot să trăiesc cu asta. Am terminat facultatea de Științe Economice, secția Marketing. Părinții m-au văzut diplomat, profesorii matematician, iar eu arhitect. N-am nimerit-o nici unii, nici alții.
Acum locuiesc în Alba Iulia și iubesc orașul, lucrez într-o corporație și îmi place grozav ce fac. Iar când nu mi-o mai plăcea, voi face altceva. Am un soț cu care împart totul, un cățel care îmi topește inima, o soră ambițioasă, o mamă minunată și câțiva prieteni buni, cu care mai și râd, mă mai și cert, mai și plâng…dar la sfârșitul zilei suntem acolo toți, unii pentru ceilalți și nu i-aș schimba pe niciunii.
Îmi plac muntele, fotografia, culoarea, pantofii, muzica, cățeii, oamenii pozitivi și cei care nu se iau foarte în serios. Ordinea e total aleatorie. Îmi place să râd și o fac cu toți dinții, îmi place să iubesc și o fac cu tot sufletul, îmi place să muncesc și o fac cu toată puterea. Și îmi place să plec de acasă. O fac cât de des pot și cu toate bagajele. Nu că nu mi-ar plăcea unde stau, că am un apartament chiar fancy, dar sentimentul de a descoperi un loc nou, de a vedea ce nu am mai văzut, de a experimenta ce nu am experimentat, e de neegalat. Evit cărările bătute și mereu sunt curioasă ce e după semnul de interzis, lucru care poate fi total nerecomandat uneori. De aici și numele acestui blog.
Am rumegat un timp ideea de a scrie pentru alții. Nu știam cum (nu că acum aș fi mai pricepută), nu știam cui și cu ce topic. Dar pe măsură ce mai vedeam o țară, un vârf de munte, un alt oraș și mai trăiam o altă experiență, îmi doream din ce în ce mai mult să împărtășesc o bucățică din ea. Să nu se lovească și alții de ce m-am lovit eu, să pot da mai departe ce am învățat, să îi pot inspira pe cei din jurul meu că adevărata bogăție stă în momente trăite și amintiri pe care nu ți le ia nimeni.
Așa că m-am pus pe scris. Și pagină după pagină, am retrăit multe călătorii, momente și frumoase și mai puțin frumoase. Nu știu dacă și cât de talentată sunt, asta veți aprecia voi și vă rog nu mă judecați prea aspru că mă apuc de plâns…
Traseunemarcat.ro e un blog de călătorii, cu destinații și locuri speciale, mai mult sau mai puțin titrate, trăite și nu auzite, un spațiu deschis oricui, unde se acceptă și așteaptă orice sugestie, întrebare sau cum am spune noi corporatiștii feed-back.
Cam atât am avut eu de spus despre mine și acest blog. Enjoy!
Buna! Oare ai putea sa îmi trimiți harta gpx pt Vf Data? Mulțumesc mult! Sunteți fantastici!
Salut. Sigur. Trimisă. Safe trip ?
Buna,
as dori si eu traseul gpx.Multumesc!!
Sigur ca da. Care dintre ele?
Buna! Imi poti trimite, te rog, hartile gpx pt traseele din Dolomiti ?
Multumesc frumos!
Foarte util blogul 🙂
Desigur! Pentru care?
Seceda
Tre Cime de Lavaredo
Multumesc!
Se pare că mesajul tău a ajuns fix în spam, nu știu de ce…Pentru Dolomiți nu am înregistrat traseele. Însă pe blog am dat detalii despre ele. Oricum acolo sunt extrem de bine evidențiate marcajele. Soare să aveți!
Buna! Harta Plitvice o pot primi si eu pe emiliapopy@yahoo.com? Mulțumesc!
Salutare! pentru Plitvice nu ai nevoie de harta, traseul este foarte bine marcat. Am lasat explicatii in post. Vreme buna sa aveti!
Hi
Hi back ?
Bună! Îmi place mult blogul tau, dar mai ales felul în care descrii ieșirile, cu mult umor și de calitate. Faci o treabă excelentă, mult succes in continuare.
In altă ordine de idei, as dori sa îți știu părerea: la anul, doresc și eu să fac vf. Moldoveanu. Acel circuit de la stână spre vârf și roata înapoi. Ce mă sfătuiești, care perioada a anului ar fi mai potrivită pentru Făgăraș? (Nu că aș avea mari pretenții, dar ultimele mele ture din Făgăraș, în septembrie, nu am prins decât ceață, astfel încât îmi admiram și eu bocancii și colegii, că altceva nu era de admirat..:)). Mulțumesc anticipat. Numai bine!
Salut! Ma bucur mult ca iti place. Teoretic luna august si septembrie. Inainte de luna august exista posibilitatea sa dai de zapada. Acum cu bune si rele: in august vei da de aglomeratia de care am dat eu, dar e mai multa lumina pe zi si ai o perioada mai lunga alocata pentru traseu. In septembrie daca urmaresti vremea si ai o saptamana de vreme buna, e mai aerisit. Eu utilizez aplicatia “weather” care e destul de exacta. Traseul nu e usor si trebuie sa iti o marja de timp, in cazul in care se intampla ceva. Carari insorite!
Multumesc mult pentru informatii! O sa incerc si eu aplicatia “weather”, chiar sunt curios. Si o sa tin cont de recomandarile tale privind vf. Moldoveanu! La anul am si eu proiecte indraznete, cum ar fi Cetatile Ponorului, apoi Buila-Vanturarita, Moldoveanu, si apoi ce s-o mai ivi…
Toate cele bune iti doresc! 🙂
Bună Miha, mi a plăcut “Harta” ta cu plaje din Lefkada, cred că ești un om minunat, pe lingă “frumos”, mt noroc și cît mai multe locuri frumoase vizitate ????
Mulțumesc! să fie cu soare pentru toți!