Cum cauți bilete convenabile, cum te faci comod în avion
Nu zic să faceți ca mine, dar poate unele sfaturi de călătorie vă inspiră.
- Utilizez ca motor de cautare KAYAK – are și aplicație pentru telefon. Îmi place cel mai mult pentru îți oferă posibilitatea sa alegi o periodă flexibilă (plus minus 3 zile) și îți alege el cele mai ieftine zboruri. Tot așa funcționează SKYPICKER.
- Când vreau să călătoresc undeva, nu insist pe o perioadă fixă. Cu cât ești mai flexibil, cu atât cresc șansele pentru prețuri bune.
- Când știu aproximativ perioada, KAYAK îți dă posibilitatea să îți pui alerte pe o anumită rută – adică dacă vrei să mergi pe ruta București – Dubai, undeva în luna decembrie, pui o alertă din partea stângă a site-ului și vei primi mail când se modifică prețul. Dacă ești pe fază și ai banii pe card, ai toate șansele să plătești un preț bun.
- Dacă nu aleg un zbor din România, iau mereu în calcul următoarele:
- Prețul biletului de avion sau costul mașinii până la locația în cauză
- Dacă zbor de pe aeroporturi diferite, cum mă deplasez între ele, cât durează și cât mă costă
- Dacă am zboruri în zile diferite, unde dorm și cât mă costă cazarea – luați în considerare că sunt companii aeriene care pentru escale mai mari de x ore (depinde de companie) oferă cazare gratuit – este cazul Turkish Airlines.
- Nu zbor cu low cost peste ocean sau zboruri peste 8 ore – este extrem de incomod, și trebuie să îți cumperi absolut tot, ceea ce este extrem de scump. S-ar putea să scoți mai mulți bani din buzunar.
- Verific compania aeriană înainte, pe SKYTRAX sau alte site-uri de profil.
- Verificăm tipul de avion cu care vom zbura – sunt anumite avioane, gen AIRBUS 380 care sunt mult mai confortabile, au spațiu mai mare între scaune, etc.
- Nu îmi aleg locurile de pe ultimul rând sau primul rând, după insule, sau în apropiere – de obicei aici sunt direcționați pasagerii cu copii mici, unde se poate monta suportul pentru ei. În plus zonele respective sunt cele cu toaleta
- Verific pe site-ul AWARD FARES, secțiunea Seat map, care sunt cele mai bune locuri fix în avionul cu care călătoresc.
- Check-in-ul mi-l fac online, pentru că îmi dă posibilitatea să îmi aleg singură locurile
- De obicei alegem locurile de pe margine, nu cele din segmentul de pe mijloc
- Am învățat o șmecherie de la alții: dacă este avion cu trei locuri, rezervăm locul de lângă geam și cel de pe margine și lăsăm liber locul din mijloc. Probabilitatea ca cineva care călătorește singur să aleagă locul din mijloc este destul de mică. În cazul în care vine cineva, îi poți oferi fie locul de la geam, fie cel de la margine. Dar s-ar putea să ai noroc și să te lăfăi pe trei scaune. Nouă ne-a ieșit schema de vreo trei ori până acum.
- Mă îmbrac cât mai lejer posibil. Dacă chiar vreau să fiu fancy până la urcarea în avion, îmi pun în geanta de mână o pereche de colanți și mă schimb.
- Am mereu în geanta de mână dezinfectant, cremă de mâini, balsam de buze, periuță de dinți și pastă – asta e de la caz la caz, că anumite companii îți oferă gratuit aceste produse.
- Tot timpul am la mine căști, dopuri de urechi, pernă pentru gât și șosete flaușate. Pentru pernă vă recomand TRTL Pillow – mi-am luat-o de pe AMAZON și e cam cea mai tare chestie pe care am încercat-o.
- Toate obiectele importante sunt cu mine în bagajul de mână – laptop, aparat foto, documente, baterii externe, telefon, etc – chestia asta e foarte importantă în cazul în care ai ghinionul să îți pierzi bagajul de cală.
- Dacă nu aveți chef de povești cu vecinii de avion, evitați să vă dați mari la capitolul limbi străine cunoscute.
- La fiecare doua ore mă ridic, fac câteva exerciții și mă hidratez.
Nu fiți egoiști și dați mai departe aceste sfaturi de călătorie, să se bucure și alții. Zbor plăcut!
No, să știi că mi-a plăcut.
Am parcurs locațiile din toate cele 11 zile și nu m-am plictisit.
Bonus: sfaturile 😃
👍👍👍
Mă bucur tare! Mai vin și restul.