Munții Făgăraș

Făgărașul mi-a intrat în suflet o dată cu prima creastă ascuțită. O dată cu prima stâncă abruptă și alunecoasă pe care am pus piciorul. Urcam de la Bâlea atunci, spre Lacul Capra și ce crezusem eu că va fi unul dintre cele mai ușoare trasee din Munții Făgăraș, mi-a reordonat tot ce credeam despre munte. Am învățat că 500 de metri diferență de nivel în Făgăraș nu seamănă cu nimic din ce știusem până atunci.

Că cerul pare mai aproape aici, că norii sunt mai negri și soarele mai strălucitor. Că stelele au milioane de lumeni, iar vântul te poate lua cu totul. Aspru, dar îngăduitor, calm dar amenințător, plin de surprize și totuși previzibil...acesta e Făgărașul, muntele avântat spre ceruri. Am devenit curioasă de muntele acesta atât de înalt și atât de spectaculos.

Care sunt cele mai frumoase trasee din Munții Făgăraș? Nu le știu încă, însă am promis să fiu fidelă acestui munte și să le descopăr treptat, pentru că și el a fost răbdător cu mine.  Știu că în timp voi avea trasee preferate și trasee nemarcate preferate. Haide cu mine să descoperim împreună secretele acestui munte impresionant!