Islanda – Ținutul de Sud-Est

Vestrahorn Mountain și Diamond beach

Același răsărit purpuriu ne însoțește. Aș dormi mai mult, dar zău cu diferența asta de fus orar și oboseala din timpul zilei care mă trimite forțat în pat pe la 9, nu reușesc să bifez mai mult de ora 6. Împachetăm rapid bagajul, că oricum nu prea avem mare lucru și după o cafea aburindă și o goană după un uscător de păr, problemă rezolvată mult mai dificil decât credeam, o luăm spre Vestrahorn Mountain, ce ocupă locul unu în lista mea de atracții Islanda. Ne însoțesc aceleași lebede multe, grupurile de câte trei oi și munții încununați de ceață. Doar dragonii mai lipseau, dar na, nu le poți avea pe toate…Însă am avut parte de plaje cu pietricele negre și rațe prietenoase..

Pe măsură ce ne apropiem, niște picuri mici și enervanți ne brăzdează parbrizul. Hai măăăăăă! Seriossss? Tocmai azi? Decid să nu mă frustrez că oricum vremea nu o pot controla, că nu sunt Elon Musk, așa că asta e.

La Vestrahorn Mountain, numit și Batman Mountain datorită formei pe care o are, ajungi după o plimbare ce poate dura de la o oră până la 3 ore, în funcție de ce traseu alegi. Plătești o taxă la cafeneaua de la intrare, că toată trebușoara asta e teren privat și îi dai înainte. Nu trebuie să urmărești un traseu anume, că nu e ca și când te-ai rătăci. Noi am bălăurit de capul nostru, până departe după capătul plajei, lucru pe care vi-l recomand și vouă din următoarele motive: doar așa veți ajunge la biserica veche care e grozav de fotogenică, nu vor mai fi oameni, căci prea puțini se aventurează atât de departe iar priveliștea asupra muntelui e grozavă.

De la biserică ne-am întors prin satul vikingilor, un alt punct pe lista de atracții din Islanda, ce mie însă mi s-a părut ușor kitschos, vă spun drept. Noroc cu căluțul din spatele lui cu care m-am conversat puțin

“Nu-ți dau pace oamenii ăștia, așa e?”

“Așa-i…și măcar dacă ar avea câte un morcov pentru fiecare poză pe care mi-o fac…ei mă scarpină după ureche, dar ce-s eu, cățel?”

“Eu n-am morcovi…un măr merge?”

„Merge“

„Pot și-o poză?“

„Ei, poți! Morcovi ai?“

După căluț, am luat-o cătinel spre mașină, care era parcată hăt departe în zare. N-am putut să nu ne mai oprim de 3482642627 de ori să privim muntele și plaja și tot setingul asta din care dragonii lipseau în continuare.

De la Batman Mountain, următoarea oprire a fost Diamond Beach, un loc extraordinar de frumos, la rândul lui în top trei atracții din Islanda, unde ghețarul Jökulsárlón aruncă blocuri de gheață fix în mare iar focile glisează tăcute printre bucăți mari de calotă glaciară. Ar fi fost și mai mega super minunat dacă mulțimile existente erau mai puține, sau dacă în jur la toată treaba asta nu ar fi fost organizată o adevărată circotecă cu mâncare, băutură și alte finețuri din astea. Însă dacă sunteți copii informați și știu că dacă veți citi postul acesta veți fi, după Diamond Beach veți merge apoi la ghețarul Fjallsárlón ce e fix lângă, unde nu e nici a cincea parte din mulțimea de aici și se vede la fel de mișto. Și nici nu plătești parcarea.

Apusul dorit și ratat la Batman Mountain din cauza norilor, se pare că ni l-a rezervat Islanda pe sfârșitul zilei, nu de alta, dar meritam. Și a fost atât de grozav și de portocaliu încât ne-a dat ghes la o plimbare pe dealurile din spatele căsuței unde locuiam, în pijama și bocanci…da știu, dar mi-a fost lene să mă mai îmbrac…

Dacă ți-a plăcut acest post și vrei să știi mai multe despre cele mai mișto atracții din Islanda, intră pe categoria dedicată, numită chiar Islanda.

Vrei să te țin la curent cu vacanțele și călătoriile mele?
Abonează-te la newsletter


Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile și cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Circuitul parcurs în această zi îl regăsești mai jos.

Leave a Comment