Având în vedere că în ultimii doi ani am dezvoltat o adevărată pasiune în a merge în Lefkada primăvara, vă puteți închipui că probabilitatea ca vremea să o dea de gard, este destul de mare, așa că, odată cu descoperirea insulei în lung și în lat am experimentat și ceva restaurante. Unele nu merită a fi amintite, însă altele merită promovate. În cele ce urmează o să vă fac o înșiruire a locurilor testate de mine personal pe parcursul anilor 2020, 2021, 2022, 2023, bonus harta lor, din Lefkada. De menționat că am căutat doar restaurante cu specific grecesc, majoritatea sunt afaceri de familie, nu în zone comerciale. O masă pentru noi înseamnă aperitiv (de musai tzatziki și tirokafteri, așa că nu le mai menționez), fel principal și vin. Nu suntem foarte iubitori de carne, drept urmare în farfuria noastră veți găsi multe aperitive, salate sau eventual pește.
Să nu mă înjurați prea tare dacă nu vă place mâncarea, căci gusturile sunt destul de discutabile.
Here we go
- LEFKADA
- MAZI – creveții la grill sunt ceva out of this world. Noi am mai bifat chiftelele cu dovlecei și desigur tzatziki. Nota de plată pentru două persoane cu aperitiv, fel principal, cafea și vin a fost în jur de 50 EUR
- NISSI KUZINA – aici vă recomand biban de mare file și salata de vinete coapte cu brânză feta. Nota de plată în jur de 60 EUR
- KARYA
- TA PLATANIA – e un restaurant micuț într-un sat de munte. Absolut toate preparatele sunt de casă. Nu e foarte fancy, dar mâncarea e demențială. Aici am încercat pentru prima dată salata de linte cu pătrunjel. Prețul e modic. O masă în jur de 30 EUR
- PARDALO KATSIKI – un restaurant micuț cu o priveliște deosebită asupra zonei muntoase din Lefkada. E o afacere de familie și sunt specializați în feluri din carne de capră. Friptura la cuptor e cevaaaaaa…Nota de plată în jur de 50 EUR
- EXANTHIA
- RACHI – well, aici aș putea scrie un adevărat roman. Pe lângă faptul că are un view absolut demențial, fac oamenii ăștia o mâncare, de nu îți vine să mai pleci. E bucătărie grecească reinterpretată, într-un mare fel. Aici am bifat trei ani la rând cele mai delicioase cheese balls, chiftele de dovlecei, pește sau salate cu smochine și sfeclă. Având în vedere că în fiecare an schimbă meniul, există posibilitatea ca ceea ce vă scriu să nu mai stea în picioare la anul. O masă pentru două persoane cu aperitive, fel principal, desert și vin vă va scoate din buzunar în jur de 80 de EUR, dar va merita fiecare cent. V-ați prins că e favoritul meu, da? În sezon de musai rezervare, pe site-ul lor, cu cel puțin 2 zile înainte, de vreți să prindeți apusul. Dacă nu, riscați o aștepatre de minim 45 de minute. Apusul e în jur de 7.30. Numa zic…
- VASILIKI
- ZORBAS – o mică afacere de familie, specializați pe feluri de pește. Nu are view, dar are suflet. Vă recomand creveții la grătar, peștele zilei sau prăjitura din coajă de portocală, ce vine cu zâmbete din partea casei. Nota de plată, tot în jur de 50 EUR
- DRYMONAS
- DRYMONAKY – aici neaparat trebuie să bifați zucchini balls cu feta. Îmi plouă în gură doar amintindu-mi. Nota de plata, tot în jur de 40-50 EUR. A…și mergeți seara, că apusul e spectaculos.
- LIGIA
- KANIORIA TAVERN – ascuns pe o străduță ce ajunge la malul apei, e o tavernă tare cochetă unde e de bifat orice fel de pește sau paste cu fructe de mare. O masă în jur de 70, 80 de EUR.
Aveți și harta restaurantelor înșirate mai sus. La fiecare este link către pagina de TripAdvisor, pentru a citi și alte păreri, nu doar ale mele. Poftă bună!
Acest articol face parte din seria Grecia. Dacă vrei să citești toate capitolele, le poți găsi AICI.
Am fost în Lefkada ocazional cu niște prieteni .Au avut masina defecta înaintea plecării. Am mers eu cu un Daster . A făcut fata cu succes la toate drumurile în panta și cu multe viraje . Drumul cam lung ,dar a meritat din plin .Am fost cazări în Nidri și de acolo plecam în diferite direcții. Plajele minunate ,dar ne-a omorât căldura .De obicei mergeam la început de sept . Acum a fost ceva neprevazut . Oricum a fost frumos .
Este minunată, într-adevăr!
Am fost foarte încântat .